El rescat d'Air Nostrum per la SEPI, només pendent que l'aprove el consell assessor

Aquest seria el tercer rescat a una aerolínia després de les ajudes a Air Europa per valor de 475 milions d'euros i Plus Ultra, amb 43 milions

Imatge d’arxiu d’un avió d’Air Nostrum
Imatge d’arxiu d’un avió d’Air Nostrum / À Punt NTC
17 de maig 2022 - 18:52

El rescat a Air Nostrum, l'aerolínia franquiciada d'Iberia per a vols regionals, passa a la "fase final" i està a l'espera de ser aprovat pel consell gestor de la Societat Estatal de Participacions (SEPI), segons ha anunciat l'entitat.

La xifra del rescat, que aniria a càrrec del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques, es desconeix, però el mes passat l'aerolínia va sol·licitar un total de 103 milions d'euros amb l'objectiu de garantir-se els recursos necessaris per a afrontar la crisi provocada per la pandèmia, i per a mantindre la connectivitat i l'ocupació. La companyia, després de sis anys consecutius de beneficis, va tindre 129 milions d'euros de pèrdues el 2020 a conseqüència de la covid-19, motiu pel qual va sol·licitar la mencionada ajuda.

Tercer rescat a una aerolínia

Aquest seria el tercer rescat a una aerolínia després de les ajudes a Air Europa per valor de 475 milions d'euros i Plus Ultra, amb 43 milions d'euros. A més, amb aquesta nova ajuda s'elevaria a un total de 22 els expedients aprovats d'ajudes econòmiques a Espanya des de la creació del fons.

Les ajudes procedeixen del citat Fons de Suport a la Solvència, una eina que busca protegir l'activitat econòmica i l'ocupació en les empreses espanyoles mentre dure l'impacte de la pandèmia. És un dels instruments de suport a l'economia que el govern espanyol va posar en marxa, amb una dotació de fins a 10.000 milions d'euros.

Aquestes operacions se sumen a les ja autoritzades per a altres companyies importants espanyoles com Ávoris Corporación Empresarial, Duro Felguera, Tubos Reunidos, Rugui Steel, Hotusa, Grupo Airtificial, Grupo Serhs, Reinosa Forgings & Castings, Grupo Losán, Grupo Soho Boutique Hotels, Grup Abats, Técnicas Reunidas, Grupo Wamos, Eurodivisas, Grupo Ferroatlántica, Grupo Inversor Hesperia, Grupo Abba Hotels, Grupo Julià i Grup Mediterrània.

També et pot interessar

stats