Air Nostrum demana 103 milions dels fons per a empreses estratègiques

L’aerolínia valenciana ha recorregut a l’ajuda pública perquè les expectatives de recuperació són més lentes que les previstes inicialment

Imatge d’arxiu d’un avió d’Air Nostrum
Imatge d’arxiu d’un avió d’Air Nostrum / À Punt NTC

L’aerolínia valenciana Air Nostrum ha sol·licitat a la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) 103 milions del fons de rescat del govern per a empreses estratègiques. 

La companyia, que després de sis anys consecutius de beneficis, va tindre 129 milions d'euros de pèrdues el 2020 a conseqüència de la Covid-19, s’ha vist obligada a fer-ho perquè s’espera una recuperació més lenta de l’inicialment previst.

Així, ha presentat aquest divendres al matí la seua sol·licitud d'accés al fons de suport a la solvència d'empreses estratègiques (Fasee) per a garantir els recursos necessaris que li permeten superar la reducció en els ingressos que ha motivat la caiguda del trànsit de passatgers provocada per la pandèmia, assegurar la connectivitat i garantir el nivell d'ocupació.

El seu càlcul situa en 103 milions d'euros la quantitat que requereix en forma de préstecs, que la companyia preveu retornar en set anys.

Asseguren que des de l’inici de la crisi han mantingut una política de preservació de caixa i contenció de la despesa, a més d'haver arribat a acords amb els finançadors de flota i recórrer l'any passat a les línies de crèdit ICO. Malgrat això, les limitacions a la mobilitat i la reculada de la demanda per l'impacte de la crisi en les economies domèstiques han retardat el ritme d'una recuperació progressiva de l'activitat i els ha portat a recórrer a l'ajuda pública, expliquen. 

També et pot interessar

stats