El sector del taxi suspén la vaga del cap de setmana en arribar a un acord de tarifes amb Transports

El sector i la Conselleria han tancat el compromís d'apujar-les un 7,17%, tal com havien pactat al final de l'any passat

taxis
Taxis

L'Associació Gremial del Taxi i la Federació Sindical del Taxi han acordat aquest dijous desconvocar les parades que havien convocat per als dies 11 i 12 de febrer davant del compromís de la Conselleria de Transports d'apujar les tarifes un 7,17%, com es va acordar inicialment. Les protestes estaven previstes entre les 06:00 hores de dissabte i les 06:00 hores de dilluns, a més d'altres parades del servei de taxi durant la celebració de la fira del sector ceràmic Cevisama, entre el 27 de febrer i el 3 de maç.

Segons les associacions del taxi, en els últims dies s'han mantingut diverses reunions amb la Conselleria de Transports "pel descontentament del sector amb l'esborrany de tarifes proposat per a l'any 2023". "La Conselleria ha tingut en compte les al·legacions consensuades per les dues associacions i finalment la pujada de tarifes coincideix amb el que es va parlar el mes de desembre passat, que contemplaven un increment del 7,17%".

Les associacions convocaren al final de gener dues noves jornades de vaga perquè consideraven que la Conselleria havia "incomplit" la promesa d'apujar les tarifes del taxi de València un 7,17% el gener del 2023. "El taxi està nou anys en pèrdua continuada de poder adquisitiu", denunciaren en aquell moment les organitzacions del sector, que remarcaren que la pujada de tarifes s'ha limitat al 3% en nou anys, mentre que l'IPC del transport de l'últim any està per damunt del 10%.

També et pot interessar

stats