El sector pesquer demana la retirada del peix vegetal per frau en l’etiquetatge

Assegura que confon els compradors i és una competència deslleial que vulnera la normativa

Imatge de l'etiquetatge del peix vegetal / À Punt NTC

El sector pesquer en bloc demana al Ministeri de Consum que retire el peix vegetal per frau en l'etiqueta que confon els compradors. Afirmen que és una competència deslleial que vulnera les normes de publicitat i de seguretat alimentària, ja que ni és peix ni aporta els nutrients dels vertaders productes de la mar.

Els productors es defenen. Asseguren que són productes especialitzats, les persones que els consumeixen són vegans i ho saben perfectament, i formen part d'una revolució necessària en la indústria alimentària per a fer el planeta sostenible.  

Tot i això, el sector pesquer no admet comparacions. “Les característiques i els aspectes nutritius que compleix el nostre producte no tenen res a veure amb allò que ofereixen. Ens sembla gravíssima la comparació”, assegura Manolo Albiol, representant de les confraries de pescadors de la Comunitat Valenciana. 

En primera línia està qui tracta amb el peix de veritat, que denuncia que la confusió els perjudica. Reclamen que l’etiqueta i presentació pretén assimilar-se als productes de la mar i provoca la confusió entre els consumidors que pensen que compren peix quan estan comprant soja i derivats. 

També et pot interessar

stats