El sector lacti alerta que ja es nota desproveïment als supermercats

En la primera jornada de parada en la indústria làctia, la interprofessional Inlac indica que la vaga de transports provoca el col·lapse de ramaderies i fabricants

Preparació de formatges
Preparació de formatges / Inlac

El desproveïment de llet i de productes lactis "s'està notant ja" als lineals dels supermercats "a causa del bloqueig del transport", segons l'Organització Interprofessional Làctia Inlac que reuneix els productors i la indústria.

Aquesta associació ha indicat que la vaga de transports "provoca el col·lapse de ramaderies i fabricants", a més d'aquest desproveïment, segons ha assenyalat en un comunicat en el començament d'aquesta primera jornada de parada anunciada en la indústria làctia.

La interrupció en la circulació de camions "està posant en perill" el subministrament de pinso a les granges, d'embalatge i material a les plantes de producció i l'eixida de llet i altres productes lactis acabats cap als supermercats.

Els productes lactis "són essencials" i posar-los a la disposició de la ciutadania "és bàsic", ha recordat, mentre ha fet una crida al "diàleg i a la responsabilitat" per a trobar una eixida al conflicte.

També et pot interessar

stats