El sector de l’automoció demana tranquil·litat a empleats i proveïdors de Ford

Ximo Puig s'ha mostrat segur que la planta d'Almussafes és “probablement la més competitiva d'Europa” i, per tant, “hi haurà solucions”.

El sector de l’automoció demana tranquil·litat a empleats i proveïdors de Ford
El sector de l’automoció demana tranquil·litat a empleats i proveïdors de Ford

L'Associació Valenciana de la Indústria de l'Automoció (AVIA) ha fet una crida a la “tranquil·litat” a empleats del sector de l'automoció i col·laboradors de la factoria de Ford a Almussafes, a la Ribera Baixa, després que multinacional nord-americana es qüestionara el negoci global a Europa. 

Des d’AVIA reconeixen que “qualsevol decisió que adopte l'empresa afectarà els proveïdors”, encara que “el nivell d'influència està determinat per la dependència de cada empresa de la factoria d'Almussafes i s'haurà d'analitzar cada situació individualment”.

No obstant això, l’associació ha explicat que els proveïdors d'automoció radicats a la Comunitat Valenciana i associats a AVIA han treballat en els últims anys perquè les seues empreses siguen “més flexibles i eficients” i “més competitives”. Per tant, “estan millor preparades per a qualsevol eventualitat que el mercat puga portar”.

Així mateix, han assegurat que continuaran “treballant i demanant a les administracions que busquen noves inversions per a la Comunitat Valenciana que permeten diversificar la nostra cartera de clients i les nostres possibilitats de generació de riquesa”.

Puig creu que “hi haurà solucions”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat segur que la planta d'Almussafes és “probablement la més competitiva d'Europa” i, per tant, “hi haurà solucions”.

El cap del Consell ha recordat que està en “absoluta comunicació” amb els representants de la companyia, i ha assenyalat que “no hi ha cap novetat que faça pensar que hi haurà alguna acció que pose en perill la factoria d'Almussafes”.

Puig ha assenyalat que es tracta de decisions que ha de prendre l'empresa, però ha assegurat que des del Consell s'està “intentant cooperar en la mesura del possible”. De fet, ha destacat que la planta d'Almussafes “és molt més que una factoria que emplea 9.000 persones”, ja que és un factor de desenvolupament de tot un clúster d'automòbil que ha generat milers de treballs i centenars d'empreses.

Compromís exigeix accions del govern central

El diputat de Compromís Ignasi Candela ha expressat la preocupació de la coalició pels últims esdeveniments i ha preguntat al govern espanyol si té previst dur a terme alguna acció per a garantir la producció i les ocupacions en la factoria d'Almussafes.

De fet, Candela ha assenyalat la necessitat que el govern central mamprenga accions i “dialogue amb la companyia per a assegurar la viabilitat de la planta d'Almussafes, amb 9.000 treballadors directes i que suposa uns 100.000 entre directes, indirectes i induïts”.

D’altra banda, el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha dit en declaracions a À Punt NTC Matí que espera que la multinacional tinga en compte els punts positius de la factoria a l'hora de decidir la seua nova estratègia a Europa.

També et pot interessar

stats