El sector hoteler valencià, lluny de la recuperació total

La patronal Hosbec assegura que la Comunitat Valenciana ha perdut un 13% del turisme respecte a 2019

El turisme nacional salva els mobles al sector turístic valencià
Un grup de turistes fa cua per a registrar-se en un hotel / À Punt NTC

La patronal hotelera Hosbec ha donat a conéixer les xifres turístiques de l'estiu 2021 a la Comunitat Valenciana, que "encara estan lluny" d'una recuperació total. En concret, es van registrar 8.172.215 pernoctacions hoteleres en els mesos de juliol, agost i setembre, un 23% menys que en el mateix període de 2019. Quant als turistes, es van comptabilitzar 2.618.437 persones, un 13% per davall de les xifres de fa dos anys.

A més, sols 16.183 treballadors s’han pogut reincorporar al lloc de treball. Quasi el 20% del personal del sector continua parat, segons recull l'informe del tercer trimestre de la patronal. Per aquest motiu, els negocis no tenen marge “ni en la producció ni en el mercat que els permeta albergar una taxa turística sense conseqüències desastroses".

La xifra més demolidora és dels establiments que no han pogut reobrir després de la pandèmia: el 5% dels negocis continuen amb les portes tancades. Així, demanen al govern valencià mesures per tal de garantir una recuperació d'activitat i ocupació en els pressupostos per a 2022.

La província de Castelló, amb més turisme nacional

Per províncies, l'absència del mercat estranger ha marcat l'estiu a la capital turística de la Costa Blanca i de la província d'Alacant, en conjunt. Benidorm és el destí que més ha patit, amb un 42,4% menys de pernoctacions hoteleres. 

La província de Castelló ha funcionat millor gràcies a la seua posició respecte als turistes nacionals. Així i tot, també ha perdut durant l'estiu quasi el 19% de producció hotelera habitual, encara que el nombre de turistes només ha caigut un 9%.

La ciutat de València és la que millor registre d'ocupació hotelera ha tingut, fregant el 79%, amb una estada mitjana de 2,5 dies, similar a la de l'estiu prepandèmia.

També et pot interessar

stats