El sector financer es mobilitza a València

Els treballadors de la banca demanen un augment salarial i que les plantilles tinguen menys pressió per part de la direcció de les entitats bancàries

Protestes del sector financer aquest dimecres pels carrers de València
Protestes del sector financer aquest dimecres pels carrers de València / X: @ccoopv

A València ha tingut lloc aquest dimecres una manifestació del sector financer convocada pels sindicats CCOO, UGT i FINE. Els treballadors de la banca demanen un augment salarial i que les plantilles tinguen menys pressió per part de la direcció de les entitats bancàries.

La negociació per a l'augment salarial està enquistada. Segons els sindicats, el que ofereix la patronal està molt lluny dels beneficis rècord dels bancs i de l'augment de les retribucions dels directius.

Després de la mobilització d'aquest matí, el dilluns que ve, el 26 de febrer, s'ha convocat una aturada de dues hores, de les 8 a les 10 hores, en tot el sector. El 22 de març, coincidint amb la junta general d'accionistes de CaixaBank, està convocada una vaga general sectorial en defensa d'unes pujades d'acord amb els beneficis d'entre el 17 i el 22% en tres anys.

Jorge Galán, responsable del sector financer de serveis de CCOO PV, ha denunciat el bloqueig de les negociacions del conveni sectorial a causa de l'immobilisme de la patronal. "El sector ix al carrer a València, Sevilla i Barcelona, perquè és vergonyós l'oferiment que ens han fet en la negociació de conveni per part de la patronal de tota la banca en un any de benefici rècord que ronda els 30.000 milions d'euros" ha destacat.

Segons ha dit, "qui genera eixe benefici és l'esforç del personal, el seu treball, i a vegades la seua salut". Des de CCOO reclamen un retorn just de la riquesa generada "després d'un munt d'anys amb congelacions salarials i pujades salarials mínimes" i denuncia que la patronal ha oferit quantitats irrisòries en la negociació de conveni.

L'últim oferiment era de 7,5 de pujades salarials per als tres anys de vigència del conveni, de 2024 a 2026. "S'atreveixen a oferir-nos una cosa que ni tan sols cobriria la inflació, segons l'IPC estimat. Ens estan forçant a eixir massivament al carrer després d'anys de pau en el sector. La resposta està sent contundent i unitària i no pararem" han advertit.

També et pot interessar

stats