La Sareb negocia la venda de 500 habitatges de lloguer social amb la Generalitat per 50 milions d'euros

Serà la primera operació de venda del “banc roín” a una administració pública d'aquesta envergadura

Imatge d'arxiu de pisos buits
Imatge d'arxiu de pisos buits / À Punt NTC

La Societat d’Actius de la Reestructuració Bancària (Sareb) i la Generalitat negocien la compravenda de 500 habitatges destinats a lloguer social per un import de 50 milions d'euros en una operació que tindria una primera fase a l'abril i que serà la primera d'aquesta envergadura de la societat amb una administració pública.

Està previst que la venda es produïsca en diverses fases. El primer pas serà la formalització d'una adquisició el mes d'abril del voltant 335 habitatges per un import de 31 milions d'euros i la resta en dates posteriors, segons ha detallat la Sareb en un comunicat. Aquests immobles ja s’han identificat i el govern valencià ja els ha visitat per a comprovar el seu estat.

Serà la primera operació de venda a una administració pública d'aquesta envergadura, ha destacat el conegut com el “banc roín”, que espera que l’acord puga estendre's a altres comunitats autònomes. 

El conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va assegurar en À Punt Notícies el febrer de 2022 que el seu departament ha demanat al govern espanyol que la gestió de les 10.000 vivendes que té la Sareb a la Comunitat Valenciana s'incorporen al parc públic de la Generalitat. Una operació que permetria augmentar els parcs públics d’habitatge destinats al lloguer social. 

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) és una entitat creada el novembre de 2012 per a “sanejar” el sector financer espanyol i que té el compromís de “liquidar” els immobles i préstecs adquirits abans de novembre de 2027. El 50,14% del capital pertany a l'Estat, a través de l’Autoritat de Resolució Executiva (FROB). La resta està en mans privades.

També et pot interessar

stats