La Generalitat i la Sareb estudien com incorporar al parc públic més vivendes de l’entitat financera

La societat i el Consell firmen un conveni que preveu 30 habitatges per a les famílies del Baix Segura damnificades per la DANA.

Vivendes i camps anegats després del pas de la DANA, en una imatge d'arxiu
Vivendes i camps anegats després del pas de la DANA, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els responsables de la Sareb, la Societat de Reestructuració Bancària coneguda com a banc roín, i els de la Generalitat busquen la fórmula perquè les vivendes que té l’entitat financera puguen ocupar-les les famílies valencianes sense habitatge. El Sareb té vora 9.000 vivendes al territori valencià.

Les primeres 30 vivendes que tramitaran els responsables de les dues entitats seran les que arreplega el conveni firmat aquest dilluns per als damnificats per la DANA. Segons ha explicat el conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, els ajuntaments del Baix Segura busquen, a hores d’ara, les famílies més necessitades per a atorgar-li-les.

Els damnificats podran entrar a aquestes vivendes en qüestió de “dies o setmanes”, com ha indicat el responsable del Sareb que ha assistit a l’encontre entre el president de la Generalitat i el titular d’Habitatge.

Així mateix, ha detallat que la Sareb i el Consell “identificaran els actius que hi ha a la Comunitat i intentaran trobar una intersecció amb aquestes vivendes i les necessitats socials que puguen existir a la Comunitat”. Cal assenyalar que, a més de cases, el Sareb també té a la Comunitat vora 20.000 locals comercials o altres tipus d’immobles, com ara solars, que també poden ser d’utilitat per a cobrir les necessitats bàsiques dels valencians amb la mediació de la Conselleria d’Habitatge.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que per al Consell “és una obsessió” resoldre el projecte iniciat l’anterior legislatura de “permetre que totes les persones puguen tindre un projecte de vida i per això és fonamental tindre una vivenda”.

Des del Sareb apunten que la mediació de la Generalitat per a posar a disposició dels valencians que ho necessiten els actius de l’entitat permetrà solucionar no sols qüestions d’habitatge, sinó també d’economia, ja que fins i tot es podríen tancar operacions de caràcter industrial, perquè el conegut com a banc roín té immobles com solars en àrees industrials.

D’altra banda, la Societat de Reestructuració Bancària ha posat a la venda unes 300 vivendes a la Comunitat Valenciana a preus assequibles amb l’objectiu de dinamitzar les xicotetes poblacions i allunyar-les del despoblament. Els habitatges se situen en localitats de menys de 5.000 habitants, en total són uns 2.600 habitatges i amb preus superiors als 29.000 euros.

També et pot interessar

stats