La Sareb aprova 6.000 lloguers socials des del segon semestre del 2022

A la Comunitat Valenciana hi ha 926 habitatges per a recuperar on viuen persones no vulnerables

El govern espanyol  i la Sareb posaran a disposició de lloguers socials fins a 10.000 vivendes més
Imatge d'arxiu d'edificis / À Punt NTC

La Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha aprovat 6.000 lloguers socials en el primer any del Programa de Lloguer Social i Acompanyament, que va llançar en el segon semestre de 2022, segons ha informat l'empresa.

Aquests habitatges formen part de les més de 13.300 que la companyia ha traspassat a la Direcció d'Habitatge Social i Assequible i Relacions Institucionals. A més, prop de 2.000 estan cedides a administracions públiques per a destinar-les a lloguers socials o a emergències residencials i 1.900 més estan en estudi i podrien destinar-se a fins socials.

Des de la Sareb, han afirmat que també s'han identificat 3.400 habitatges per a recuperar per estar habitades per persones no vulnerables o que no volen col·laborar. Segons dades de l'empresa, entre lloguers socials i habitatges cedits en conveni a administracions públiques unes 28.000 persones vulnerables resideixen en habitatges amb titularitat de la Sareb.

En aquest sentit, el president de la societat, Javier Torres, ha destacat el “paper rellevant” de la companyia en matèria de lloguer social a través de la mediació i gestió d'habitatge, que ha permés a la societat arribar a signar 400 lloguers socials al mes.

Per territoris, Catalunya és la comunitat autònoma que concentra el nombre més gran de lloguers socials i habitatges a recuperar, amb 7.011; i molt per darrere la Comunitat de Madrid, amb 2.433.

Dels habitatges que la Sareb té en el seu perímetre social a Catalunya, el 45% ja compten amb un lloguer social signat i el 20% estan cedides a administracions públiques per a usos socials. En el cas de la Comunitat de Madrid, prop del 60% corresponen a lloguers socials aprovats, als quals se sumen 60 habitatges en convenis de col·laboració amb les administracions públiques d'aquesta comunitat autònoma.

La següent comunitat amb més lloguers socials i habitatges a recuperar és la Comunitat Valenciana (926), seguida d’Andalusia (836); Astúries (326), la Regió de Múrcia (325) i Castella-la Manxa (308), totes per damunt de 300.

Des de la Sareb expliquen que aquestes xifres són conseqüents amb diversos factors. El primer és el repartiment territorial d'actius que va rebre Sareb en 2012 procedents de 24 caixes d'estalvi i les seues filials que van ser intervingudes pel FROB. Però, a més, concorden amb els mapes de zones tensionades i amb les situacions residencials que es donen en els habitatges de la Societat de Gestió de les diferents comunitats autònomes, han explicat.

També et pot interessar

stats