El Santander perd 8.771 milions en 2020 després de l'ajust comptable i la reestructuració a Espanya

L'entitat presidida per Ana Botín ha obtingut un benefici ordinari de 5.081 milions d'euros en 2020, un 38% menys.

La presidenta del Santander, Ana Botín, en una imatge d'arxiu
La presidenta del Santander, Ana Botín, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Santander ha registrat unes pèrdues atribuïdes de 8.771 milions d'euros en 2020 després de l'actualització del fons de comerç per inversions històriques i dels actius fiscals diferits per valor de 12.600 milions d'euros, sense efecte en caixa, i nous càrrecs en el quart trimestre de 1.146 milions d'euros vinculats amb els costos de reestructuració a Espanya.

L'entitat presidida per Ana Botín ha obtingut un benefici ordinari de 5.081 milions d'euros en 2020, un 38% menys, a causa de l'augment de provisions vinculades a la pandèmia, segons ha informat aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). "Els resultats de 2020 reflecteixen la resiliència i fortalesa del model de negoci i de l'estratègia del Santander", ha ressaltat Botín.

El benefici ordinari del quart trimestre va ser de 1.423 milions d'euros, un 16% menys enfront del tercer trimestre (-18% interanual), atés que la millora en el marge d'interessos (4%) es va veure contrarestada per la contribució al fons de garantia de depòsits a Espanya i l'impost bancari al Regne Unit, a més de per les majors provisions.

Així mateix, després d'haver abonat 0,10 euros per acció mitjançant accions noves el novembre passat, el consell té la intenció de pagar-ne 2,75 cèntims d'euro més en efectiu per acció corresponent a 2020. Sobre la remuneració amb càrrec als resultats de 2021, la intenció és tornar a pagar dividends quan les recomanacions del Banc Central Europea (BCE) ho permeten.

També et pot interessar

stats