Sánchez avança que la quarta convocatòria del Perte VEC arribarà en l'últim trimestre

Aquesta convocatòria del vehicle elèctric i connectat estarà dotada amb 1.250 milions d'euros

Sánchez intervé en la cloneda de la IV edició del Fòrum de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac)
Sánchez intervé en la clausura de la IV edició del Fòrum de l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) / Javier Lizón (EFE)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que la quarta convocatòria del Perte del vehicle elèctric i connectat (VEC), que estarà dotat amb 1.250 milions d'euros, eixirà en l'últim trimestre d'enguany.

Sánchez ha avançat, a més, que aquest dimarts s'ha avaluat una primera tanda de deu projectes que es van presentar a la secció B de cadena de valor del Perte VEC 2, que suposen 170 milions d'euros d'ajudes públiques i mobilitzaran una inversió industrial d'uns 500 milions d'euros.

També s'ha compromés a "redoblar esforços" per a fer costat a la indústria automobilística, ha assegurat que estan treballant en les futures convocatòries dels Perte VEC, tant en la tercera, que arribarà en els pròxims mesos, com en la quarta, que ho farà en l'últim trimestre del 2024.

La tercera convocatòria, extraordinària i que es basarà en els romanents que han anat quedant, estarà dotada amb 300 milions d'euros i estaria preparada per al primer trimestre.

Per part seua, la quarta, de la qual fins ara se sabia que eixiria en el segon semestre, posarà a disposició 250 milions d'euros en subvencions i 1.000 milions en préstecs, i serà gestionada per Enisa, l'Empresa Nacional d'Innovació.

Al marge dels Perte VEC, Sánchez ha insistit que l'executiu continuarà col·laborant "en les pròximes setmanes" amb el sector per a millorar el programa de suport a la compra de vehicles electrificats i a la instal·lació de punts de recàrrega, tot a fi d'aconseguir l'objectiu de descarbonitzar la mobilitat.

També et pot interessar

stats