Sánchez anuncia l'aprovació d'ajudes directes als agricultors

Segons dades d’AVA-ASAJA, l’any 2022 el camp valencià va enregistrar pèrdues per 800 milions d’euros

El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dissabte a La Palma
El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dissabte a La Palma / PSOE

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dissabte que l’executiu estatal aprovarà en el pròxim Consell de Ministres ajudes directes a tots els agricultors per l'augment dels preus derivats de la guerra. L’anunci l’ha fet en un acte del PSOE celebrat a La Palma.

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha xifrat en 800 milions d'euros les pèrdues en el seu balanç del 2022, un 25% més que l’any passat. Aquest màxim històric tanca un any negre en el sector agrari i ramader, marcat per una gran inestabilitat, amb alts en els costos de producció, fitosanitaris i fertilitzants.

Cal afegir les adversitats meteorològiques, les plagues importades i els danys produïts per la fauna salvatge o els robatoris. Els cítrics, el caqui o el raïm han sigut alguns dels més castigats. Cristóbal Aguado, el president d’AVA-ASAJA, ha assegurat que “almenys quinze sectors de l’agricultura i la ramaderia valencianes estan molt malament i a penes cinc estan alçant el cap. El que va bé són les garrofes”. 

També et pot interessar

stats