Salvador Navarro: ‘‘S'ha de posar en valor la productivitat i competitivitat de la planta d'Almussafes’’

29 min.

Hi ha "certa preocupació", però s'ha de valorar "amb cautela". L'anunci de la direcció europea de Ford de reduir la seua producció al vell continent ha fet saltar les alarmes, també de l'empresariat valencià. Així ho ha assenyalat el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, en declaracions a À Punt NTC Matí. "S'ha de posar en valor la productivitat i competitivitat de la planta d'Almussafes", ha assenyalat l'empresari, que espera que la multinacional tinga en compte els punts positius de la factoria a l'hora de decidir la seua nova estratègia a Europa.

El representant de l'empresariat valencià ha subratllat la rellevància per a l'economia valenciana de la planta de Ford d'Almussafes, de la mateixa manera que un millor finançament o la posada en marxa d'infraestructures com el corredor mediterrani. Per aquest motiu, Salvador Navarro ha demanat al govern de Pedro Sánchez "compromisos", com per exemple, la condonació del deute. En aquest sentit, l'empresari ha assenyalat que espera que aquestes reinvindicacions s'incloguen en els pressupostos de l'estat, perquè "fins ara ens han considerat com a espanyols de segona i de vegades de tercera".

Així mateix, el president de la CEV ha reclamat majors inversions per al canvi de model productiu per a una "major qualitat i més innovació, la qual cosa tindrà un impacte en la millora de les remuneracions salarials", ha afegit. Una millora salarial en què l'empresariat valencià, segons ha assegurat Navarro, "està compromés", malgrat que "de vegades no tot el món pot fer-ho". De la mateixa manera, el representant dels empresaris valencians ha assegurat que "cal començar a treballar per a definir diferents edats de jubilació segons la professió i allargar-la en determinats casos", perquè segons ha afirmat, a hores d'ara el Pacte de Toledo no ha resolt la sostenibilitat del sistema en el futur.

stats