El Sabadell planteja tancar 320 oficines i convertir-ne 176 en caixes avançades

D’aquestes xifres ja s'haurien fet 105 tancaments al mes de juliol i 27 conversions

Oficines del Banc Sabadell
Oficines del Banc Sabadell / Europa Press

El Banc Sabadell ha plantejat el tancament de 320 oficines i la conversió de 176 en caixes avançades, on continuarien funcionant els caixers i serveis bàsics, segons han indicat fonts pròximes a la taula negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) iniciat per la direcció de l'entitat.

Cal recordar que el desembre de 2020 l'entitat presidida per Josep Oliu va pactar amb els sindicats l'eixida al voltant de 1.800 empleats del banc. El passat 2 de setembre, el Banc Sabadell va proposar als sindicats un nou pla d’ajust, que contemplava acomiadar 1.900 empleats. 

A mesura que van coneixent-se els detalls, aquest dimarts hem sabut que del total d'oficines que plantegen tancar (320), aquest juliol ja s'haurien fet 105 tancaments i 27 conversions.

La reconfiguració de la xarxa afectarà quasi un 31% de les 1.588 oficines del Sabadell a tot Espanya, segons l'informe del primer semestre de 2021.

Les oficines seran les més afectades

El pla d'ajustos afectaria, sobretot, la xarxa d'oficines, que concentrarà prop d'un 86% de les eixides, entorn de 1.639 empleats, segons fonts sindicals, mentre que la resta d'eixides, al voltant de 260 empleats, es produirien en centres corporatius i serveis centrals.

El Banc Sabadell fonamenta aquest procediment en la necessitat de major rendibilitat, contemplada en el seu pla estratègic de 2021-2023.

El pla d'ajustos afectaria, sobretot, a la xarxa d'oficines, que concentrarà prop d'un 86% de les eixides, entorn de 1.639 empleats. La resta d'eixides, al voltant de 260 empleats, es produirien en centres corporatius i serveis centrals.

Resposta dels sindicats

CCOO assenyala que el Sabadell ha rebutjat "totes les explicacions donades" i afirma que estudiarà l'informe per a contrastar la informació i fer "contrapropostes". A més, el sindicat ha afirmat "no estar disposat a perdre ni un sol dia" amb l'empresa de recol·locació proposada pel Sabadell, ManpowerGroup, i en canvi "buscar, a diferència de la direcció, altres alternatives a aquest procés". El sindicat també ha carregat contra la direcció de l'empresa, en sostindre que "troba a faltar" la justificació "dels salaris milionaris" i ha declarat no entendre per què es fa l'ERO "quan s'ha contractat personal" en 2021 i s'han externalitzat treballs a altres empreses, com la gestió de morositat.

UGT ha mostrat el seu rebuig a les mesures presentades. Ha denunciat que l'entitat "no siga capaç de presentar altres opcions", com l'adhesió voluntària a un pla de desvinculacions com el pactat a la fi de 2020. CCOO ha recordat que la fase prèvia de negociació de l'ERO acaba finalitza el pròxim 14 de setembre i que la següent reunió es realitzarà aquest dijous, 9 de setembre.

També et pot interessar

stats