S’abarateix la bombona de butà: costa 18,58 euros des d'aquest dimarts

És la primera vegada que baixa els últims dos anys i l'import queda congelat fins al 17 de gener

Els repartidors de les bombones de gas cobraran, des d'aquest dimarts, 18,58 euros per cadascuna
Els repartidors de bombones de gas cobraran, des d'aquest dimarts, 18,58 euros per cadascuna / Eduardo Parra (Europa Press)

La bombona de butà costa 18,58 euros des d’aquest dimarts. Aquest preu es mantindrà inalterat fins al 17 de gener, quan tornarà a revisar-se'n l’import. La reducció del preu suposa una caiguda del 4,96%.

Aquest preu es mantindrà de moment fins al 17 de gener, quan es donarà la pròxima revisió i es tornarà a publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el preu fixat.

El preu màxim de venda dels gasos liquats del petroli envasats (GLP) en contenidors de 8 a 20 quilograms, la tradicional bombona de butà, no es troba liberalitzat, per això el preu màxim de la bombona de butà es revisa bimestralment el tercer dimarts del mes.

La revisió del preu, a l'alça o a la baixa, està limitada al 5%. L'excés o el defecte de preu s'acumula per a revisions posteriors.

La baixa de preu d’aquest dimarts és la primera que experimenta el gas en dos anys, segons les dades de Facua.

Aquesta organització de consumidors ha assenyalat que l’import que pagaven les llars per bombona no baixava des del setembre del 2020. La notícia suposa un alleujament per a moltes famílies, perquè arriba tot just abans del descens de la temperatura i dels principals mesos de l’hivern. 

També et pot interessar

stats