Rosendo Ortí: "La crisi i la desaparició de la banca valenciana ha permés créixer a Caixa Popular"
El president de l'entitat explica que el model de banca social està darrere de l'èxit.
La desfeta financera a la Comunitat Valenciana ha beneficiat clarament Caixa Popular i el president de l'entitat, Rosendo Ortí, ho reconeix clarament: "Hem tingut sort amb la crisi i desaparició de la banca valenciana (CAM, Banc de València, Bancaixa i Rural Caixa) i amb què ara les decisions ja es prenen ací i no a Madrid, Barcelona i Almeria", ha manifestat en declaracions a À Punt NTC Matí. Abans tenien dificultats per a entrar en les empreses per la gran competència que hi havia i ara la situació els ha permés créixer. Ortí representa una les poques entitats que han sobreviscut, juntament amb Caixa Ontinyent i altres caixes rurals, del sistema financer valencià.
12 milions de beneficis en 2018
De fet, en 2018, Caixa Popular ha aconseguit uns resultats de 12 milions d'euros en 2018, un 20% més que l'exercici anterior. I en 2019, la previsió és guanyar 14 milions d'euros.
El model de banca social d'aquesta entitat valenciana nascuda fa 41 anys els ha permés tindre un creixement sostingut i esquivar la bombolla immobiliària. "A nosaltres no ens va afectar perquè som prudents en gestió immobiliària i mai hem cregut a fer promocions per a augmentar la cartera de clients", explica. I a aquest fet s'uneix que Caixa Popular és una cooperativa de treballadors i hi ha un alt nivell de professionalització.
Rosendo Ortí ens explica quin és actualment el seu model de negoci que es basa, segons conta, en la diferenciació. "No competim per preu ni per volum. Ara la majoria dels bancs es dediquen a la digitalització i a la multicanalitat i, en Caixa Popular, preferim el contacte personal, que és un dels nostres valors diferencials" i "el nostre objectiu és enamorar als clients", assegura.
El Senat celebra aquest dijous el penúltim plenari de la legislatura i està previst que es voten les esmenes introduïdes a la reforma de la llei hipotecària. Si s'aproven, es beneficiarà la banca perquè el Senat, amb majoria del PP, així ho va aprovar. Però, si es rebutgen, es torna al text original que, amb les modificacions de l’actual govern, imputa la majoria de les despeses de la hipoteca al banc.
"És una llei enfocada a afavorir el client i suposarà que les hipoteques s'encariran perquè part dels gastos es traslladaran al comprador", és la valoració que ha fet el president de Caixa Popular, Rosendo Ortí, qui ha aclarit que en quin percentatge serà més car, dependrà de cada entitat bancària.