Les rodalies de Castelló perden 26 trens diaris per la represa de les obres en el corredor mediterrani

Aquest dissabte comencen els treballs al túnel de la Serreria del Cabanyal i a les estacions de Borriana i Massalfassar, que s'allargaran fins al 31 d'agost

Avancen les actuacions del corredor Mediterrani
Avancen les actuacions del corredor mediterrani / À Punt

Les obres perquè el corredor mediterrani siga una realitat tornen a posar-se en marxa aquest dissabte amb una sèrie d'actuacions al túnel de la Serreria del barri del Cabanyal, a València, i a les estacions de Borriana i Massalfassar. Els treballs, que s'allargaran fins al 31 d'agost, inclouen electrificació, ample de via internacional i la creació d’apartadors per a trens de 750 metres i que constitueixen el primer pas per a permetre la interoperabilitat dels trens i avançar en les autopistes ferroviàries que connecten la Font de Sant Lluís, el port de València i la Ford Almussafes amb la resta de la xarxa europea.

En el cas del túnel del Cabanyal, Adif Alta Velocitat (Adif AV) inicia les obres que substituiran la catenària flexible actual per una de rígida per a augmentar el gàlib del túnel i permetre la circulació de grans trens de mercaderies. Pel que fa a les obres a les estacions de Borriana i Massalfassar, els treballs permetran apartadors de 750 metres. Per a 2025 estaran adaptats més de 50 apartadors des d’Alacant. 

El comissionat del govern per al Desenvolupament del Corredor Mediterrani, Josep Boira, qualifica les actuacions d'"imprescindibles" per a connectar amb la xarxa europea i avançar en les autopistes ferroviàries del transport de mercaderies.

Com afecten les obres al servei de rodalies i mitjana distància?

Amb motiu de les obres al túnel del Cabanyal, Renfe ha modificat els horaris dels trens de rodalia de la línia C6 que circulen entre València i Castelló de la Plana, des d'aquest dissabte i fins al 31 d'agost.

L’oferta de freqüències s'ha reduït de 79 a 53, amb un total de 26 serveis menys. Segons explica José Luis Gil, gerent de l'àrea de servei públic a la Comunitat Valenciana, Múrcia i Aragó, el que es fa és "avançar tres setmanes els horaris d'estiu". Per a compensar, s'utilitzaran els trens de rodalia amb major capacitat fins a la finalització de les obres.

D'altra banda, el servei de mitjana distància entre València-Barcelona, València-Tortosa i València-Terol-Saragossa es mantindrà íntegrament. Tampoc es veurà modificada l'oferta i els horaris de rodalia de la línia C5 València-Sagunt-Caudiel. A més, durant aquest període de temps, els títols de rodalia seran vàlids per a poder viatjar en els trens de mitjana distància entre València, Sagunt i Castelló.

La parada comercial a Massalfassar se suspén per a tots els trens que tenen origen a València i destinació a Castelló de la Plana, fins al mes de setembre.

Per a més informació sobre horaris i freqüències es pot consultar en els telèfons 963 357 400 i 963 357 440, així com en el web de Renfe.

També et pot interessar

stats