Rishi Sunak anticipa "decisions difícils" després de convertir-se en primer ministre del Regne Unit

El nou líder del govern britànic reconeix "errades" en el mandat de l'antecessora, Liz Truss, i avisa del risc d'una "profunda crisi econòmica" al país

Sunak, durant el primer discurs oficial a les portes de Downing Street, aquest dimarts
Sunak, durant el primer discurs oficial a les portes de Downing Street, aquest dimarts / Hannah Mckay (Reuters)

Rishi Sunak ja és oficialment el primer ministre del Regne Unit després d'haver rebut l'encàrrec del rei, Carles III, de formar govern. Al polític d'origen indi el van triar dilluns líder del Partit Conservador i cap del govern en substitució de Liz Truss, que ja s'ha convertit en la més breu de la història britànica. 

En el primer discurs que ha dirigit a la població a les portes del número 10 de Downing Street, la residència oficial del primer ministre, Sunak ha assegurat que la prioritat del gabinet que encapçalarà serà garantir "l'estabilitat econòmica" i retornar "la confiança" al Regne Unit. Així mateix, ha admés que l'han nomenat per a corregir les "errades" comeses per l'antecessora en el càrrec, i ha advertit que s'acosten "decisions difícils" per a superar la "profunda crisi econòmica" que esguita el país.

"No hi ha dubte que ens enfrontem a un repte econòmic profund", ha dit. "Ara necessitem estabilitat i unitat, i faré que siga la màxima prioritat reunir el nostre partit i el nostre país".

El dirigent, de 42 anys i el primer indi a ocupar el càrrec, hereta un Partit Conservador dividit, l'economia a la vora de la recessió i el conflicte amb la Unió Europea pel protocol d'Irlanda del Nord del Brexit.

També et pot interessar

stats