Ricard Martínez (UV):" "Hem de ser conscients que tot allò que fem en internet és susceptible de ser indexat"

L'expert de la UV ha recordat que la informació dels usuaris "és valuosa" i hi ha un model de negoci que implica la monetització de la nostra informació

Ricard Martínez
Ricard Martínez / À Punt NTC
19 de maig 2022 - 10:09

Ricard Martínez, director de la Càtedra de Privacitat i Transformació Digital de la Universitat de València, ha explicat en Les notícies del matí que hi ha una nova normativa europea sobre protecció de dades i que, en aquest context, la multa imposada a Google des d'Espanya podria ser del doble. Martínez ha emfatitzat que cal ser conscients que "tot allò que fem en internet o que hi busquem és susceptible de ser indexat", per Google o per altres cercadors.

Martínez ha analitzat la notícia d'aquest dimecres, quan es va fer públic que l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat una multa de deu milions d'euros a Google LLC per vulnerar els articles 6 i 17 del Reglament de Protecció de Dades (RGPD), la sanció més alta imposada per l'agència fins a l'actualitat.

L'expert de la UV ha recordat que la informació dels usuaris "és valuosa" i hi ha un model de negoci que implica la monetització de la nostra informació. "Sempre hi haurà algú en un servei gratuït que està analitzant la nostra conducta per tal d'oferir-nos publicitat personalitzada", ha assegurat. Per això ha afegit que cal ser conscient del que fem i d'utilitzar eines de bloqueig.

"Hem confós les xarxes socials amb allò que féiem a la saleta de casa en compartir fotos", ha conclòs. Martínez ha finalitzat la seua intervenció advertint de l'exposició que implica internet i les xarxes socials.

També et pot interessar

stats