Tanca el centre logístic de Rhenus Automotive, una de les empreses auxiliars de Ford

Després de 23 anys com a proveïdora, deixa la seua activitat i acomiada 120 persones, el total de la plantilla

Rhenus Automotive tanca portes i acomiada a 120 treballadors
Rhenus Automotive tanca portes i acomiada a 120 treballadors

Una altra empresa proveïdora de Ford Almussafes, a la Ribera Baixa, ha anunciat que tanca, és la tercera en dos mesos després de la decisió de Sas i de Lear. Es tracta del centre encarregat del subministrament logístic de Rhenus Automotive, que pertany a una multinacional alemanya que compta també amb altra factoria d'assemblatge de peces per a vehicles a Almussafes i altres dos més a Barcelona i Saragossa. El centre que ara tancarà subministrava a Ford des de feia 23 anys.

Al comité d'empresa, la notícia de l'ERO i del tancament l'ha agafat de sorpresa. La companyia despatxarà la totalitat de la plantilla del centre de subministrament logístic formada per 120 persones, tal com ha confirmat Tamara Villaescusa, membre del comité. El pròxim divendres s'han d'iniciar les negociacions de les condicions amb la direcció, que el comité d'empresa preveu amb optimisme, ja que no renuncia a res i no descarta mesures de pressió. "El que volem és que la gent isca dignament", ha manifestat un altre membre del comité, Rafa Donat. Estan disposats a arribar "on faça falta, fins i tot a un atur total indefinit, perquè hem de salvar les famílies com siga i anem a totes", ha avançat Julio Soldevila, un altre treballador del comité.

"Sabíem que quan arribara març sí que anàvem a perdre volum de treball, amb la qual cosa, volum de personal també, però aquesta massacre no", ha declarat a À Punt Toni Olaya, president del comité d'empresa.

Pel que fa al sector, el panorama és desolador: la indústria auxiliar de Ford pateix la pèrdua constant de models que deixa de fabricar Almussafes, que a partir d'abril de l'any que ve només produirà el Kuga i no ha aclarit encara què passarà amb els models elèctrics futurs. Ara per ara, per a tots els proveïdors directes és impossible resistir amb eixe panorama.

També et pot interessar

stats