El retard en la publicació dels requisits per a accedir a fons europeus afecta als "projectes tractor"

40 empreses i els seus projectes estan a l'espera de poder demanar les ajudes per a ser més competitives

Retard requisits fons europeus / À Punt NTC
Salud Pedrós
16 de juny 2021 - 18:14

La Comunitat Valenciana liderarà un dels principals projectes del sector agroalimentari per a captar fons europeus. Com la resta, estan a l'espera que el Ministeri d'Hisenda faça públics els requisits per a poder accedir-hi, des del passat mes de març. Un termini que acumula ja tres mesos de retard i pot afectar l'adjudicació de les ajudes.  Vicky Foods, Importaco, Verdifresh, Grefusa o Fedacova són algunes de les empreses que formen part del projecte.

Com explica a À Punt Andrés Pascual, director d'Innovació d'Ainia, una altra de les empreses, estan davant l’oportunitat històrica de trobar aliments produïts d’una manera més sostenible, “per exemple estem buscant proteïnes alternatives, estem impulsant d’una manera molt important l’agricultura cel·lular”.

“Ja han arribat 650 milions d’euros”

La Generalitat, per la seua part, ha confirmat que ja han arribat a l'economia real 650 milions per al pla de xoc de recuperació i 390 milions més per a projectes transformadors. Juan Ángel Poyatos, director d'Acció de Govern de la Generalitat, ha explicat a À Punt que 

"en els pròxims mesos es crearan entre 10.000 i 15.000 llocs de treball. Amb una mobilització d'inversió privada d'uns 3.000 milions d'euros, la qual cosa representa quasi un 1% del PIB valencià. I parlem de realitats, de diners que ja ha arribat”.

La Comunitat Valenciana espera atraure 14.000 milions d'euros dels fons europeus per a transformar el model productiu, l'economia valenciana i crear ocupació. Uns fons que per a tot Espanya suposaran 140.000 milions d’euros.

També et pot interessar

stats