La restauració es resisteix a la decisió de Ribó de posar fi a les terrasses Covid

L'alcalde de València deixa clar que és hora de tornar a la normalitat després de mesos durs on s'ha ajudat el sector i que "l'espai públic és de tots"

Terrassa d'un bar a València
Terrassa d'un bar a València / Biel Aliño (Efe)

Pols entre la restauració i l'Ajuntament de València amb motiu de les terrasses. Representants d'associacions hoteleres de la ciutat, integrades en la Coordinadora d'Hoteleria dels Barris de València, s'han concentrat aquest dijous a la plaça de l'Ajuntament per a reclamar l'ampliació de les terrasses Covid fins a 2022 i denunciar els "atacs" que asseguren que està patint el sector.

L'Ajuntament de València va anul·lar a finals del passat mes de setembre el permís per a ampliar l'espai que ocupen les terrasses en el carrer, autoritzat de manera extraordinària amb motiu de la pandèmia de coronavirus per a poder garantir la distància de seguretat entre taules. La suspensió, que afectarà 670 locals, serà efectiva a partir del pròxim 12 d'octubre.

Aquest dijous, els restauradors, amb una improvisada terrassa, xiulada, cartells i crits de consigna com "Terrasses Covid fins a 2022", han recalcat que la decisió de l'Ajuntament de "acabar fulminantment" amb les terrasses Covid, posa de manifest la seua "falta de sensibilitat" i "ofuscació" amb l'oci i l'hoteleria. Afirmen que les terrasses "han sigut i continuen sent la salvació de gran part dels bars, restaurants i cafeteries i locals d'oci de la ciutat", segons fonts de l'entitat.

Per això, han emplaçat l'alcalde, Joan Ribó, i la regidora d'Espai Públic, Lucía Beamud, a asseure's de nou amb el sector i "recular" en una decisió que han titllat de "cacicada plena de prejudicis i perjudicis econòmics". Els empresaris defensen que l'eliminació hauria d'haver-se plantejat dialogat amb el sector una vegada queden sense efecte tant la llei estatal que regula les distàncies de seguretat com el decret de la Generalitat que permetrà parlar de la recuperació total i real dels aforaments que el sector ha reclamat que no s'aplique.

Però l'alcalde de València, Joan Ribó, es mostra inflexible. Ribó ha assegurat també aquest dijous que els hotelers, als quals l'Ajuntament ha ajudat directament amb diversos plans "no es poden acostumar" al fet que tot l'espai públic "estiga disponible per a posar terrasses". "És hora que tornem tots a la normalitat, i la normalitat significa que l'espai públic és de tots", ha defensat.

L'alcalde ha indicat que els locals tenen un espai on poden posar les terrasses i, per part de la Generalitat, s'ha ampliat l'autorització perquè puguen treballar dins. "Per tant, no hi ha problema", ha dit.

També et pot interessar

stats