La Mitja Marató deixarà a València més de 27 milions d'euros

El sector hoteler penja el cartell de complet, amb vora el 98% d’ocupació, i titlla "d'excel·lents" les previsions econòmiques.

Imatge d'arxiu de la Mitja Marató de València / valenciaciudaddelrunning

Aquest diumenge al matí 22.000 de corredors i corredores tornen a envair els principals carrers del Cap i Casal amb la 32a edició de la Mitja Marató. Però els carrers no seran els únics que estaran de gom a gom, perquè els hotels i els apartaments turístics també han penjat el cartell de complet, amb vora el 98% d’ocupació.

Són unes dades que el sector qualifica d'excel·lents perquè, segons expliquen, la Mitja Marató de València es consolida com un dels esdeveniments esportius que més aporta i també contribueix a desestacionalitzar l'oferta turística. "Estem al màxim, tenim una ocupació dos punts major que l'any passat", comenta Paula Rodríguez, directora de l'SH València Palace.

A més, només els restaurants sumaran un milió i mig d'euros aquest cap de setmana a la facturació habitual. Vicente Pizcueta, portaveu de l'hoteleria i l'oci de la Comunitat Valenciana assegura que la Mitja Marató "tindrà un important impacte econòmic, només pensant en els restaurants, des de l'entrepà fins al sopar de la nit".

En total, si sumem pernoctacions, dinars, sopars, compres i altres despeses, s'estima que la Mitja Marató d'aquest 2023 superarà els 27 milions d'euros de l'any passat.

Totes les persones que vulguen seguir l'esdeveniment esportiu des de casa podran fer-ho a través d'À Punt, que retransmetrà la Mitja Marató amb un programa especial en la televisió que començarà a les 8:10 hores i que seguirà en directe l'avanç fins a la meta.

També et pot interessar

stats