La Mitja Marató de València continua batent rècords

La 32a edició de la prova, que es podrà seguir en directe per À Punt, comptarà per primera vegada amb la participació de 22.000 atletes 

Gotytom, Sawe, Kejeta i Kandie, en la presentació de la prova
Gotytom, Sawe, Kejeta i Kandie, en la presentació de la prova / Twitter: @MedioMaratonVLC

La 32a edició de la Mitja Marató de València tindrà un rècord de participació, amb 22.000 corredors i corredores, i amb els dorsals esgotats des del mes d'abril. També s'ha fet un salt en el pressupost de la prova, que passa a ser de 2,4 milions, quan fa set anys a penes arribava al milió.

A banda dels corredors populars, hi participaran 160 atletes d'elit, que tractaran de recuperar el rècord en categoria masculina. El màxim favorit és el kenyà Kibiwot Kandie, que ja va guanyar l'any passat, i que va establir la millor marca en la distància en aquesta prova l'any 2020 amb 57:32, que posteriorment va ser rebaixada per només un segon.

En categoria femenina, l'alemanya Melat Kejerta buscarà el rècord europeu després de ser mare recentment. Les kenyanes Margaret Chelimo i Irina Cheptai i l'etíop Gotytom Gebreslase seran les seues màximes rivals. El que sembla més complicat és que es puga superar el rècord del món de Letesenbet Gidey (1:02:52), establit a València el 2021.

Pel que fa a la participació espanyola, destaca la presència de Carlos Mayo, Yago Rojo, Marta Galimany i Laura Méndez, així com de la campiona olímpica Ruth Beitia. 

La Mitja Marató es podrà seguir en directe per la tele, el web i l'app d'À Punt Mèdia a partir de les 8:10 h del matí, amb la narració de Xavi Blasco i els comentaris d'Álex Calabuig i Fernando Miñana. La periodista Esther Collado entrevistarà els protagonistes de la jornada a peu de meta.

També et pot interessar

stats