Els sindicats de Renfe i Adif arriben a un pacte amb el ministeri i desconvoquen la vaga que començava aquest divendres

Els sindicats havien previst cinc dies d'aturades en protesta pel traspàs de la gestió dels serveis de trens de rodalia de Catalunya a la Generalitat 

Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Renfe
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies de Renfe / À Punt NTC

Els sindicats de Renfe i Adif (UGT, CCOO, CGT, SF i SCF) han arribat aquest dijous de vesprada a un acord amb el Ministeri de Transports que ha permés desconvocar els cinc dies de vaga (24 i 30 de novembre i 1, 4 i 5 de desembre) que havien previst en protesta pel traspàs de la gestió dels serveis de trens de rodalia de Catalunya a la Generalitat acordat entre el PSOE i ERC per als suports dels independentistes catalans a la investidura de Pedro Sánchez. L'acord encara està pendent de ser tractat i firmat, però els sindicats han decidit desconvocar les aturades planificades.

Segons fonts sindicals, el ministeri els ha garantit la integritat d'ambdues empreses, el manteniment de les plantilles i que les gestions per a traspàs i per a donar entrada a una companyia privada en Renfe Mercaderies les durà a terme personal de la companyia pública. Aquesta part de l'acord respon a un dels principals temors dels treballadors, que el traspàs fora el primer pas per a dividir Renfe i Adif en dèsset empreses diferents, una per cada comunitat autònoma. 

Així mateix, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que “no hi ha raons per a la vaga preventiva”, en assegurar que els drets dels treballadors “es veuran plenament garantits” amb el traspàs de competències.

Malgrat haver aconseguit les seues principals reivindicacions, els sindicats adverteixen que es mantindran vigilants per a garantir que es compleix tot el que s'ha acordat i asseguren que, en cas contrari, convocaran noves jornades de vaga.

La perspectiva de la vaga va fer que Renfe anunciara la cancel·lació de 1.548 trens de mitjana, llarga distància i AVE, als quals se n'afegien 990 de mercaderies, per les vagues convocades a tot el territori nacional.

També et pot interessar

stats