El Rei Felip VI demana col·laboració públicoprivada i consensos en favor d'un progrés sostenible

Empresaris i representants polítics es reuneixen al Palau de les Arts en la Nit de l'Economia Valenciana que organitza la Cambra de Comerç

Un dels moments de la  Nit de l'Economia Valenciana, aquest dijous
Un dels moments de la Nit de l'Economia Valenciana, aquest dijous / Jorge Gil (Europa Press)

Nit de l'economia valenciana, amb presència del rei Felip VI. El rei ha apel·lat en aquest fòrum empresarial a la col·laboració entre el sector públic i privat, i ha defensat que "s'han d'aconseguir consensos i acords que permeten la necessària estabilitat per a progressar i créixer de manera sostenible".

La gala ha premiat, entre altres, Industrias Alegre per l’excel·lència en el model de gestió empresarial, Zumo Innovaciones Mecánicas, per l'impuls a la internacionalització i BigBuy per innovació. La multinacional PowerCo, constructora de la gigafactoria de Sagunt, també ha sigut distingida per la seua aportació a l'economia valenciana mentre que s'ha homenejat Juan Francisco Martínez per la seua trajectòria empresarial. Organitzada per la Cambra de Comerç de València, reuneix cada any la classe empresarial i política valenciana. Una cita que enguany s'ha celebrat per primera vegada al Palau de les Arts.

El rei ha subratllat que en un escenari en el qual el comerç global continua augmentant i la inversió estrangera directa continua circulant com abans de la pandèmia, "hem de continuar treballant junts per una Espanya i una Europa amb més empreses líders, immerses totalment en un procés de transició digital i mediambiental, promovent relacions comercials obertes, predictibles i transparents, per a poder aconseguir un millor nivell de vida de manera generalitzada".

Per la seua banda, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha reivindicat per a la Comunitat "un finançament just, l'aigua necessària" per a l'agricultura i "infraestructures vitals, com el corredor mediterrani o l'ampliació del port de València". "És important que la política vaja de la mà de l'economia, que és la que genera riquesa i atrau inversions al territori", ha sostingut.

Morata ha lamentat que "la proliferació de lleis i regulacions nacionals, autonòmiques i locals genera sobrecostos" i "l'excés de regulació en tots els nivells administratius genera càrregues" que redueixen la productivitat, per la qual cosa ha reivindicat "simplicitat i agilitat en les polítiques públiques".

Mazón anuncia la reforma de la llei d'ordenació del territori

En l'acte, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha fet referència a les deduccions anunciades aquest mateix dijous per a la seua posada en marxa en 2024 en la Comunitat que, al costat de la supressió de l'impost de successions i donacions, propiciaran, ha dit, un estalvi de 356 milions d'euros als contribuents. Mazón també ha anunciat que el Consell impulsarà, dins de les mesures de la llei d'acompanyament als pressupostos, una reforma de la Llei d'Ordenació del Territori per a "agilitar les concessions de llicències".

També et pot interessar

stats