La regasificadora de Sagunt carrega el primer barco per a subministrar gas a Alemanya
Les infraestructures gasistes espanyoles continuen operant amb una disponibilitat del 100%
La planta de regasificació de Saggas, a Sagunt (Camp de Morvedre), ha fet la càrrega de 167.000 metres cúbics de gas natural liquat (GNL) al Hoegh Esperanza, el primer barco que funcionarà com a planta flotant d'emmagatzematge i regasificació o FSRU (per les sigles en anglés de floating storage and regasification unit) a Alemanya.
Després de carregar a Sagunt, el Hoegh Esperanza ha arribat al port de Wilhelmshaven (Alemanya), amb el qual la terminal de Sagunt "ja està contribuint a reforçar la seguretat de subministrament energètic del país", segons ha informat la companyia en un comunicat.
Tal com ha indicat Rosa Nieto, directora de serveis tècnics d'Enagás Transport i actual presidenta de Saggas, "l'operació que s'està duent a terme a Sagunt és una mostra més de la capacitat del sistema gasista espanyol per a contribuir a garantir el subministrament de gas natural de manera solidària a Europa".
Espanya compta amb un dels subministraments més diversificats del món. Gràcies a les sis plantes de GNL operatives amb les quals compta el sistema gasista (Sagunt, Mugardos, Barcelona, Bilbao, Cartagena i Huelva), els preus del gas natural a Espanya "s'han situat entre els més baixos de tota la Unió Europea des que va esclatar la guerra d'Ucraïna", ha assenyalat l'entitat.
Les infraestructures gasistes espanyoles continuen operant amb una disponibilitat del 100%, "la qual cosa permet continuar reforçant la seguretat de subministrament d'Espanya de cara a l'hivern i contribuir a la d'altres països europeus, en un context internacional marcat per la guerra d'Ucraïna i la volatilitat dels mercats".
Saggas està participada per Enagás Transport, Osaka Gas UK i Oman Oil Holdings Spain. La planta disposa en l'actualitat d'una capacitat d'emmagatzematge de 600.000 m³ de GNL, en els seus quatre tancs, i d'1.000.000 m³/hora en regasificació.
Aquesta capacitat de producció permetria atendre el 13% de la demanda gasista nacional de 2021. La planta de regasificació de Sagunt és una infraestructura energètica "clau per la seua ubicació estratègica en l'arc mediterrani i per la seua proximitat a països productors d'Àfrica i Orient Mitjà".