La quarta reunió per l'ERO de Ford, sense avanços

Empresa i sindicats s'han emplaçat a una nova trobada aquest dimarts per a pactar el màxim d'incentius en el despatxament previst de 1.144 treballadores i treballadors

Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC
Treballadors de Ford Almussafes / À Punt NTC

La comissió negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació de 1.144 treballadors de Ford Espanya ha tancat sense avanços la reunió d'aquest dilluns, la quarta des que la multinacional va anunciar l'ERO. Les parts s'han emplaçat una nova trobada aquest dimarts, segons han informat els sindicats participants.

La direcció de la companyia automobilística ha tornat posat damunt la taula la possibilitat de desfer-se de la plantilla més jove de la planta de producció d'Almussafes, a fi de liquidar els acomiadaments abans de les vacances d'estiu. Cal recordar que la firma estatunidenca ja va alleugerir la plantilla de més edat en anteriors expedients d'ocupació.

Els sindicats UGT i STM-Intersindical, negociadors de l'ERO, reclamen unes condicions que faciliten la voluntarietat, per a minimitzar les eixides traumàtiques. Entre les propostes hi ha la d'ampliar les franges d'edat dels possibles afectats i incentivar amb millors condicions les possibles eixides els treballadors més joves.

Ford justifica l'ERO en el cessament de producció dels models S-Max i Galaxy l'1 d'abril. Segons les previsions inicials, l'expedient afectarà 960 empleats de la planta de vehicles i 140 de motors, a més de vint empleats d'oficines d'Almussafes i 14 de les oficines centrals de Madrid, dedicades a màrqueting, vendes i distribució.

També et pot interessar

stats