La pujada del preu de les assegurances afecta més els cotxes híbrids

Els preus han crescut entre un 15 i un 20% segons la companyia, un augment que s'ha notat especialment en els cotxes híbrids per combinar motor de combustió i elèctric

Un cotxe carregant el motor elèctric / 'À Punt NTC'

Afectats per la inflació, els preus de les assegurances de vehicles també s'han encarit en l'últim any. Entre un 15% i un 20% segons la companyia. Un augment en les primes que es nota especialment en el cas dels cotxes híbrids. El fet de posar junts un motor de combustible i un d'elèctric repercuteix en la pujada de l'assegurança d'aquests vehicles.

Francis Ferris, gerent de la corredoria d'assegurances Ofimed, explica que el motiu de la pujada dels preus és "la inflació i la sinistralitat", que redunden en "un increment de la prima". "Cada any, el de combustió són 700 euros, i l'elèctric, uns 850 euros". En un any, els preus de les assegurances en automoció han pujat entre un 15 i un 20%, segons la companyia.

En concret, els cotxes híbrids s'encareixen més, perquè necessiten mà d'obra especialitzada un 20% més cara i tallers que han d'estar certificats. A més, a les avaries dels cotxes de combustió cal sumar les dels components dels elèctrics, més cars, però també que el manteniment d'aquests cotxes ha de ser anual. En aquest sentit, Fernando Valle, director general del concessionari J. R. Valle, explica que per a tractar amb cotxes híbrids i elèctrics necessiten "una formació qualificada d'experts tècnics en electricitat", perquè en aquests vehicles hi ha "components adherits a les bateries i problemes de programari".

L'assegurança dels cotxes elèctrics purs és la més cara del sector, però el manteniment és un 40% més econòmic que en els de combustió o híbrid, perquè tenen menor desgast.

També et pot interessar

stats