Puja la firma d'hipoteques a la Comunitat Valenciana

L'ascens és de més d'un sis per cent a l'octubre respecte al mateix període de l'any passat, mentre que a Espanya ha moderat la seua caiguda.

Puja la firma d\'hipoteques a la Comunitat Valenciana
Puja la firma d'hipoteques a la Comunitat Valenciana

La firma d'hipoteques a la Comunitat Valenciana ha pujat més d'un sis per cent a l'octubre respecte al mateix període de l'any passat, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Una xifra que contrasta amb la de la resta d'Espanya, que continua tenint una tendència de caiguda, un 2,1 per cent, i suma tres mesos en negatiu. En total s'han constituït 29.700 hipoteques a tot Espanya a l'octubre. La Comunitat Valenciana és de les poques que experimenten una pujada. Ací se n'han firmades més de 3.000.

A la Comunitat Valenciana, després del descens de l'agost, és el segon mes consecutiu d'increment del nombre d'hipoteques. A tot Espanya, l'import mitjà de les hipoteques va augmentar un 1,1% i es va situar en més de 129.000 euros. En termes mensuals (octubre-setembre), el nombre d'hipoteques sobre vivendes es va disparar un 32 per cent. D'altra banda, el capital prestat per a aquesta classe d'hipoteques va avançar un 26 per cent en el mes i van registrar també l'alça més gran en un mes d'octubre des de 2015.

També et pot interessar

stats