Puig es reunirà dilluns amb l'ambaixador del Regne Unit a Espanya per a estudiar l'arribada del turisme britànic

La Generalitat vol que el govern de Boris Johnson considere la Comunitat Valenciana com una regió independent d'Espanya en el semàfor de destinacions per a viatjar en estiu

Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger
Platja de Benidorm, una de les localitats turístiques que més acusa el descens del turisme estranger / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, mantindrà una reunió el proper dilluns amb l'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliott, per a intentar buscar solucions que permeten l'arribada del turisme britànic a la Comunitat Valenciana en estiu, segons ha avançat ell mateix durant la sessió de control en les Corts. El govern valencià, ha explicat, acudirà a la cita amb la voluntat de trobar un acord que permeta els viatges del Regne Unit al nostre territori que és, ha insistit, "dels més segurs d'Europa".

El mercat britànic és una pota estratègica per al turisme valencià, ja que suposa un 60% dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana, segons xifres de la patronal hotelera Hosbec. El sector alerta que sense el mercat internacional el turisme no es recuperarà en estiu

Per això, la Generalitat vol que el Regne Unit valore l'autonomia com a regió en lloc de considerar l'estat espanyol com un territori únic que té una incidència mitjana del virus cinc vegades superior a la valenciana (144 contagis per cada 100.000 habitants davant 29, segons l'última actualització del Ministeri de Sanitat). El govern de Boris Johnson recomana no viatjar enguany a Espanya perquè té el semàfor en groc i no la consideren una destinació segura davant la Covid-19, per la qual cosa és necessari guardar deu dies de quarantena a la tornada. 

A finals d'abril, la Generalitat va informar que Turisme havia iniciat converses diplomàtiques amb el Regne Unit i li havia sol·licitat, a través del consolat, que s'establira un corredor segur per al turisme entre el país britànic i la Comunitat Valenciana.

El president Puig, d'altra banda, ha assegurat que defensarà aquest divendres en la Fira Internacional del Turisme (Fitur) que la Comunitat Valenciana està preparada per a començar a emetre el Certificat Digital Verd, que permetrà a la població valenciana viatjar pels països de la Unió Europea. És una iniciativa impulsada per la UE que acreditarà que qualsevol persona que ha sigut vacunada, s'ha fet una prova o ha passat la Covid-19 podrà circular per l'espai comunitari sense restriccions, com ara quarantenes o sotmetre's a noves proves diagnòstiques. 

També et pot interessar

stats