Puig: "La Generalitat farà tots els esforços perquè Ford es mantinga a la Comunitat Valenciana”

El president de la Generalitat remarca la importància de la factoria d'Almussafes com a empresa tractora d'un potent clúster

Puig, aquest dijous
Puig, aquest dijous / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha deixat clar aquest dijous la implicació del Consell en la continuïtat de la planta de Ford a Almussafes. “La Generalitat ha fet i farà tots els esforços perquè Ford es mantinga a la Comunitat Valenciana”, ha dit clarament.

El president, en una roda de premsa posterior a la reunió de la comissió interdepartamental de salut, ha defensat una vegada més la importància de la planta valenciana. "Ford és una empresa molt important per a la Comunitat Valenciana i ha sigut tractora per a la creació d’un clúster molt potent". Clúster que dona faena a 25.000 persones, segons va recordar aquesta setmana la patronal AVIA.

En qualsevol cas, el president ha contextualitzat la situació de Ford en una crisi del sector de l'automòbil, que viu una transició a la descarbonització i també pels problemes de subministrament de materials a causa de la pandèmia.

El president ha reiterat que la planta és la més competitiva i confia en la proposta de l’empresa i de sindicats. "És una proposta solvent per a mantindre els llocs de treball i l'empresa", ha manifestat.

També et pot interessar