Puig: "Ford sap que té a la Comunitat Valenciana la factoria més competitiva d'Europa"

El cap del Consell valora de manera positiva la reunió de Sánchez i el president de Ford Europa i destaca l'"aposta clara per l'electrificació"

Línia de muntatge de Ford a Almussafes
Línia de muntatge de Ford a Almussafes / Arxiu

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres l'"aposta clara" de Ford en el trànsit cap a l'electrificació, i ha assegurat que creu que l'empresa sap que té a la Comunitat Valenciana la factoria "més competitiva d'Europa". Puig s'ha manifestat així davant els mitjans a l'UJI de Castelló en ser preguntat per la reunió que van mantindre aquest dijous el president de Ford Europa, Stuart Rowley, i el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, per a comentar el futur de la marca automobilística en Europa.

El cap del Consell ha valorat "molt positivament" aquesta reunió. "Nosaltres estem treballant amb la màxima complicitat possible amb Ford perquè és un fet inqüestionable la importància que té sobre la nostra economia, ja que gràcies a Ford s'ha generat un clúster de l'automobilisme molt important a la Comunitat Valenciana", ha dit. "És molt important que cada vegada Ford prenga decisions de major consolidació entre nosaltres", ha afegit.

Puig ha assenyalat que la indústria automobilística està patint una sèrie de situacions "molt complexes", i ha recordat que la pandèmia ha arribat "en un moment de clara transició cap a l'electrificació". "Totes les notícies que tenim d'aquesta reunió és l'aposta clara per part de Ford en el trànsit cap a l'electrificació", ha apuntat.

"Crec que Ford Europa sap que té a la Comunitat Valenciana la factoria més competitiva d'Europa, gràcies també al diàleg social permanent que s'ha produït i a l'actualització d'aquesta factoria", ha subratllat.

Capacitat de cooperació

Segons el president, la informació del govern i de Ford que li ha arribat és que s'hi ha establit "la capacitat de cooperació". A més, ha destacat el projecte que lidera Power Electronics, en el qual també participa Ford "relacionat amb l'emmagatzematge de l'energia", i ha confiat que "es puga contribuir en aquest procés a consolidar l'ocupació". "La indústria és fonamental, així com tot el que genera aquesta ocupació de qualitat que la indústria sempre garanteix", ha conclòs.

Ford, disposada a prejubilar a partir de 56 anys

D'altra banda, avança la negociació de l'ERO de Ford Almussafes. L'empresa accepta rebaixar de 57 a 56 anys l'edat de les prejubilacions, però, puntualitzen, no amb el complement salarial del 85%. Calculen, a més, que entre 30 i 60 persones podran acollir-se al programa d'incapacitats i descomptar-les dels 630 acomiadaments previstos en l'ERO. I per últim, plantegen una millora de les baixes incentivades per als joves que fa poc de temps que estan a la planta. 

Des de Comissions Obreres consideren que es tracta d'"un xicotet avanç", però afirmen que les condicions han de ser, com a mínim, "les mateixes que en l'acord anterior". La setmana vinent tornaran a reunir-se amb la direcció de Ford Almussafes.

També et pot interessar

stats