Puig diu que intentarà que la planta fotovoltaica de la gigafactoria de Sagunt tinga el menor impacte possible

En tot cas el president deixa clar que el Consell està a favor de les renovables en detriment dels combustibles fòssils

Puig, en una imatge d'arxiu
Puig, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns que "es buscarà la millor solució" per a "intentar en la mesura en què es puga" que la planta fotovoltaica associada a la gigafactoria de Volkswagen en Parc Sagunt II "tinga el menor impacte". Puig ha fet aquestes declaracions en acabar l'acte de lliurament dels guardons d'honor d'UGT-PV celebrat a Sagunt (Camp de Morvedre), quan li han preguntat sobre la concentració que ha tingut lloc a la ciutat en senyal de protesta per la instal·lació d'aquesta planta fotovoltaica.

Puig ha fet aquestes declaracions en relació amb el rebuig que va mostrar la setmana passada l'Ajuntament de Sagunt a la planta fotovoltaica que nodrirà la futura gigafactoria que Volkswagen projecta a Sagunt. El rebuig no és vinculant, en tot cas, i que es justifica en el fort impacte que aquesta planta tindrà sobre el terreny de cultiu en la zona.

El president ha admés que qualsevol "instal·lació té un impacte", però ha defensat que "les energies renovables, les fotovoltaiques i les eòliques, tenen el gran avantatge de la reversibilitat". "O s'està a favor de les renovables o s'està a favor dels combustibles fòssils, i aquest govern està a favor de les renovables", ha remarcat.

"El Consell està impulsant les renovables per una qüestió ètica i de defensa del planeta, perquè per a nosaltres no hi ha una altra eixida que continuar aprofundint i agilitant totes les plantes renovables, sempre intentant impactar el menys possible en el medi ambient", ha conclòs.

També et pot interessar

stats