Puig anuncia una línia de finançament per a pal·liar els efectes de la crisi amb Algèria

L’impacte en les exportacions és de vora 450 milions, segons un estudi del Consell de Cambres de Comerç

El president Ximo Puig anuncia aquesta mesura des del Palau de la Generalitat
El president Ximo Puig anuncia aquesta mesura des del Palau de la Generalitat / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte una línia de finançament per a pal·liar els efectes de la crisi entre Espanya i Algèria i facilitar que les empreses valencianes puguen continuar amb la seua activitat. El cap del Consell, però, no ha especificat la quantia d’aquesta iniciativa.

Vora 1.400 empreses valencianes operen a Algèria amb un impacte en exportacions pròxim als 450 milions, segons un estudi del Consell de Cambres de Comerç. A més, existeix una connexió comercial permanent via marítima entre Alacant i la ciutat d’Orà. Així, Puig s’ha mostrat preocupat per les conseqüències d’aquesta crisi i ha mantingut en les últimes hores contactes amb el Ministeri d'Afers Estrangers.

L’anunci de l’obertura d’aquesta línia de finançament s’ha fet després d’una reunió amb el director de l’Institut València de Finances, Manuel Illueca. L'ens finançarà el circulant sobrevingut d'aquestes empreses amb un préstec a quatre anys amb reembossament íntegre a venciment. Cal destacar que a partir de setembre, moltes d'aquestes empreses començaran a retornar el principal dels préstecs ICO. 

D’aquesta manera, la Generalitat facilita un finançament que les empreses no hauran de retornar fins a d'ací a quatre anys, pagant únicament interessos trimestrals a un tipus equivalent a l'euríbor +1,5%.

El president també ha anunciat que la setmana que ve convocarà la Confederació Empresarial Valenciana i el Consell de Cambres de Comerç a una trobada per a analitzar la situació i l'impacte que puga tindre la crisi amb Algèria en l’economia valenciana. 

També et pot interessar

stats