El PSPV presenta una PNL per a intentar evitar el tancament definitiu de Nordex

Manolo Mata assegura que es farà tot el possible per a oferir una solució als treballadors

Concentració de treballadors a Nordex aquest divendres
Concentració de treballadors a Nordex aquest divendres / À Punt

El PSPV ha presentat una proposició no de llei amb la qual trasllada el seu suport als treballadors de Nordex, que ha anunciat la fi de l'activitat de fabricació en la planta de la Vall d'Uixó i un procés d'acomiadament col·lectiu. Alhora ha reclamat la posada en marxa de plans d'ajudes per a evitar el tancament definitiu de l'empresa.

A més, la iniciativa, sorgida després d'una reunió amb representants dels treballadors i que està signada pel síndic socialista Manolo Mata, la vicepresidenta de les Corts, María José Salvador, i el portaveu d'Indústria del PSPV en les Corts, Jesús Sellés, proposa fer un seguiment dels drets laborals dels treballadors durant el procés de negociació i impulsar plans de reorientació laboral per a tasques qualificades en l'ecosistema empresarial energètic valencià.

El portaveu socialista ha assenyalat en un comunicat que l'anunci de tancament de la multinacional "es produeix en un moment contrari a la lògica econòmica europea de creixement i expansió de l'energia neta". A més, ha afirmat que "des de les diferents administracions hem de treballar per consolidar les energies renovables: volem que les renovables es consoliden com un sector essencial en l'impuls de l'energia verda".

Així mateix, Mata ha recordat que "si la decisió anunciada per l'empresa es manté, el Consell de Ximo Puig assistirà les treballadores i els treballadors, tant en el cas de la revisió de la Inspecció de Treball com en l'orientació laboral", i ha remarcat que els treballadors "no estan a soles davant d'aquesta greu situació".

La iniciativa socialista insta a "continuar treballant en el nou entorn internacional per a atraure inversions i empreses similars que puguen aprofitar el capital humà, logístic i territorial perquè tinguen una ràpida continuïtat". "Farem tot el que estiga a les nostres mans per a oferir-los una solució", ha conclòs.

Vaga indefinida en protesta pel tancament

Els treballadors i les treballadores de Nordex han convocat una vaga indefinida des de les 6:00 hores d'aquest divendres i s'han concentrat a les portes de l'empresa per a protestar pel tancament de la planta.

Segons han informat des del comité d'empresa, a excepció de dues persones, tota la plantilla s'ha manifestat a les portes de les instal·lacions al polígon industrial Mesquita i han cremat pneumàtics en diverses ocasions.

El comité d'empresa està reunit hui amb la direcció per a millorar les condicions dels acomiadaments per a la plantilla i el seu president, Martín Beteta, ha tornat a reivindicar que "entenem que no és necessari el tancament" perquè hi ha treball en el sector i en la companyia.

Beteta ha assenyalat que fa un mes que lluiten i "no veiem fets concretats" quant als suports de diferents partits polítics que s'han solidaritzat amb els treballadors davant d'un tancament que consideren no justificat.

També et pot interessar

stats