Nordex tanca la fàbrica de la Vall d’Uixó i deixa un centenar de persones en l’atur

La notícia ha sigut una sorpresa, perquè l’empresa d'aerogeneradors va tancar el 2021 amb beneficis i la planta valenciana tenia comandes fins al setembre

Nordex ha anunciat que tanca la fàbrica de la Vall d'Uixó / À Punt NTC

La direcció de l'empresa Nordex ha anunciat per sorpresa el tancament de la fàbrica que tenen a la Vall d'Uixó, una decisió que deixa sense faena un centenar de treballadors i treballadores d'aquesta factoria, dedicada a construir aerogeneradors. 

Així ho ha anunciat Alemanya en un comunicat en què explica que travessa un moment complex en un mercat altament competitiu i que la mesura està relacionada amb la baixada del preu de l'energia eòlica. 

La notícia del tancament ha sigut una sorpresa per a tota la plantilla, ja que l’empresa, que fabrica la part superior de l'aerogenerador, estava produint un nou model i l'any passat va tancar amb beneficis i bones xifres. A més, la planta de la Vall ja tenia comandes fins al setembre i tenien un alt ritme de treball. Per això, la primera reacció ha sigut d’incredulitat, explica René Salvador, representant de Comissions Obreres en Acciona-Nordex. 

Nordex també ha informat que deixa en funcionament l’altra planta que té a Espanya, a Navarra. Cosa que fa pensar al comité d'empresa que la causa del tancament és la deslocalització perquè, segons explica Salvador, han obert una planta a la Xina i una altra al Brasil, a més d’una segona a l'Índia, per les quals sembla que prefereixen apostar, encara que no són rendibles.

Després de dèsset anys d’activitat, el tancament afectarà un centenar de llocs de treball. 

També et pot interessar

stats