La província de Castelló té la inflació més alta de la Comunitat Valenciana

Segons l’últim informe de l’INE, és la cinquena província més inflacionista de l’estat espanyol

La província de Castelló ha tingut la inflació més alta de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La inflació està oficialment desbocada. Segons l’últim informe de l’Institut Nacional d’Estadística, Comunitat Valenciana se situa en un 10,2% –quatre dècimes més alta que al conjunt de l’Estat espanyol– i ja està en nivells de fa 37 anys. Darrere d'aquesta xifra estan la pujada de la llum, els carburants i la cistella de la compra

Concretament, l'estudi de l'INE indica que la de Castelló és la província valenciana on més s'han disparat els preus, amb un 11,9 d'inflació, seguida de les d'Alacant i València. Respecte al conjunt de l’Estat espanyol, l’informe de l’INE situa la província de Castelló com la cinquena més inflacionista. Segons les veus expertes en anàlisi econòmica, aquesta pujada dels preus té diversos elements clarament diferenciadors.

Eduardo Bolinches, analista del portal web Invertia.com, explica a À Punt que els principals motius que han dut la província a aquest IPC “desastrós” són la tensió del preu de la vivenda i del preu d’alguns subministraments, com ara l'aigua, que ha definit com “un fet molt diferenciador respecte a altres províncies”.

En efecte, durant l'últim any l'habitatge al conjunt de la província de Castelló ha pujat vora un 40%, mentre que el preu de l'aigua ha augmentat un poc més del 15%.

La solució que proposa Bolinches per a aquesta pujada desorbitada és arribar a un pacte de rendes, perquè ens trobem immersos en una espiral inflacionària.

El veïnat té ben clar els motius d'aquest IPC desbocat: la gasolina i la cistella de la compra de productes bàsiques són les respostes que més donen. 

També et pot interessar

stats