Els propietaris podran apujar un 10% el lloguer si signen un contracte a deu anys

El projecte de llei d'habitatge també recull que podran apujar el preu màxim un 10% quan l’habitatge haja sigut rehabilitat en els dos anys anteriors

Imatge d'arxiu de pisos
Imatge d'arxiu de pisos / À Punt NTC

El projecte de llei d'habitatge permetrà que els propietaris d’immobles ubicats en zones tensades apugen un 10% el lloguer sobre la renda vigent en els últims cinc anys si el contracte té la duració d’almenys una dècada. El text està previst que s’aprove aquest dijous al Congrés.

També podran apujar el preu màxim un 10% quan l’habitatge haja sigut rehabilitat en els dos anys anteriors. Eixes obres hauran de complir certes condicions d’eficiència energètica i millora de l’accessibilitat, entre d’altres.

Com a norma general, la llei estableix per a les zones tensades que la renda serà igual a la que haja estat vigent en els últims cinc anys en el mateix habitatge, una vegada aplicada la clàusula d'actualització anual (2% en 2023 i 3% en 2024). No es podran fixar noves condicions que repercutisquen en l’arrendatari de quotes o despeses que no estigueren arreplegades en el contracte anterior.

No obstant això, contempla les excepcions citades, així com que en el contracte s'establisca un dret de pròrroga al qual puga acollir-se voluntàriament l'arrendatari en els mateixos termes i condicions durant un període de deu o més anys.

També et pot interessar

stats