Els propietaris d'habitatges d'ús turístic protesten a València contra la turismofòbia

S'han concentrat este divendres a la vesprada enfront de l'Ajuntament per a protestar contra la moratòria aprovada pel consistori a la concessió de llicències

Un moment de la concentració, este divendres
Un moment de la concentració, este divendres / APTUR CV

En ple debat sobre el model turístic que vol la ciutat de València, els propietaris d'habitatges d'ús vacacional hui hi han dit la seua. Propietaris d'habitatges d'ús turístic de València s'han concentrat este divendres a la vesprada enfront de l'Ajuntament per a protestar pels actes de "turismofòbia" que s'han produït en les últimes setmanes a la ciutat i defensar el "dret al turisme". La concentració ha reunit unes 150 persones.

La protesta ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "Pel dret a decidir, pel dret al turisme". Durant la concentració han repartit fulls volants dirigits tant a la ciutadania com als usuaris del sector, detallen les associacions Aptur CV i ViuTur. Els manifestants mostren el rebuig "tant a les restriccions que l'Ajuntament vol imposar al turisme –en al·lusió a la moratòria a noves llicències de pisos turístics–, com a les campanyes de turismofòbia encoratjades per raons ideològiques o econòmiques alienes" a la seua activitat.

"Contra el relat de la suposada afecció a la convivència veïnal, el comerç minorista i el preu dels lloguers, este sector representa el 1,63% del parc residencial, va registrar 84 denúncies per alguna queixa veïnal dels 738.770 turistes allotjats el 2023 i, per contra, va generar 561.558.935 euros a l'economia local", reivindiquen.

A més, els manifestants defensen que "els habitatges d'ús turístic han deslocalitzat, desestacionalitzat i democratitzat el turisme, permetent a tota la tipologia de turistes (nòmades digitals, parelles, famílies o persones majors) poder viatjar amb una modalitat d'allotjament diferent de la de tradicional oferta hotelera". Per tot això, asseguren que vetlaran per l'activitat d'"un sector que des de fa anys lluita contra l'intrusisme i el monopoli, defensa el dret a decidir la modalitat turística d'allotjament que preferisques i genera ocupació i economia al sector serveis i al comerç minorista". "Perquè el dret a triar un habitatge o apartament turístic no sols correspon al propietari o amfitrió, sinó a l'hoste, també consumidor; és a dir, a la ciutadania", asseveren.

També et pot interessar

stats