Els projectes d'hidrogen verd de Porcelanosa i BP a Castelló rebran dènou milions de fons europeus

BP, Iberdrola i Enagás acordaren el 2021 el projecte de producció d'hidrogen verd més gran a la Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu d'una planta d'hidrogen verd
Imatge d'arxiu d'una planta d'hidrogen verd / Europa Press

Els dos projectes d'hidrogen verd (el que ha sigut obtingut sense generar emissions contaminants) que desenvoluparan Porcelanosa i BP a Castelló rebran en total vora dènou milions d'euros dels fons europeus Next Generation, segons ha informat aquest divendres el Ministeri de Transició Ecològica, que ha publicat la resolució provisional de les dues convocatòries d'ajudes.

El projecte pioner que desplegarà l'empresa Porcelanosa a Castelló rebrà 3.934.440 euros; d'altra banda, el pla de BP per a la producció d'hidrogen verd en les seues instal·lacions de Castelló rebrà quinze milions d'euros.

BP, Iberdrola i Enagás s'aliaren el 2021 per a produir a Castelló hidrogen verd. L'aliança es va anunciar com el “principal projecte de producció d'hidrogen verd a la Comunitat Valenciana” i es va posar la data del 2023 per a començar a funcionar. La inversió prevista es va xifrar en noranta milions d'euros.

El director general de Coordinació de l'Acció de Govern, Juan Ángel Poyatos, ha destacat Castelló com “una zona d'ús intensiu de l'energia, especialment per les característiques de la seua indústria”. Poyatos ha assegurat que “es convertirà en un dels pols referents en el desenvolupament i implantació d'aquesta nova energia, gràcies a l'impuls de les empreses i al suport de la Generalitat”. A més, ha celebrat que “les polítiques que va emprendre la Generalitat amb l'estratègia valenciana de l'hidrogen verd està començant a donar els seus resultats”.

També et pot interessar

stats