Les gasolineres, davant el repte d’haver de reconvertir-se al cotxe elèctric

La Unió Europea prohibirà la compra de vehicles de gasolina, gasoil, gas i híbrids a partir de 2035

Final cotxe gasolina/dièsel

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va presentar dimecres el programa Fit for Fifty Five, per a reduir les emissions en 2030 en un 55% respecte als registres de fa 30 anys. El full de ruta que conté mesures que afecten els sectors del transport terrestre, marítim i aeri, i situen la Unió Europea al capdavant de la lluita climàtica internacional.

Entre les mesures destaca la proposta de prohibir la venda de cotxes i furgonetes noves de gasolina, gasoil, gas o híbrids. Malgrat això, com que la vida útil d’un automòbil és de 10 a 15 anys, el canvi complet als vehicles elèctrics no el veurem fins a l’any 2050, aproximadament.

Ara, les gasolineres afronten el repte d’haver de reconvertir-se per a començar a donar servei als cotxes elèctrics. Tenen molt clar que el futur de les estacions de servei serà multienergètic, assenyala el president de la Federació Mediterrània d'Empresaris d'Estacions de Servei, Juan José Sánchez, i demanen ajudes per a acometre les inversions necessàries, que són molt considerables i deficitàries. 

Els motors de combustió seran els primers que es deixaran de comercialitzar per a accelerar dràsticament la reducció d'emissions d'efecte d'hivernacle a Europa. 

La proposta s'avança cinc anys al veto que preveu la llei de canvi climàtic i transició energètica del govern d'Espanya, un anunci rotund a la indústria del motor i a la societat europea perquè emprenga abans que cap altra un camí sense tornada cap a la transició energètica i la descabornització.

També et pot interessar

stats