La prohibició europea del cautxú de la gespa artificial crea un problema en els camps de futbol

Els materials alternatius, a més de ser més cars, encara no estan desenvolupats del tot i requereixen més manteniment 

Imatge d'arxiu d'una pilota de futbol / À Punt NTC

La Unió Europea prohibeix el cautxú que s'utilitza en els camps de futbol de gespa artificial per ser altament contaminant. A la Comunitat Valenciana hi ha vora 1.000 instal·lacions construïdes amb aquest microplàstic que, abans del 2031, haurà de ser substituït per nous materials que a hores d'ara encara s'estan desenvolupant.

El regidor d’Esports de Vilamarxant (Camp de Túria) explica que en tots els camps de futbol amb gespa artificial hi ha cautxú i que ara que han de buscar alternatives, els polítics tindran un gran problema. 

Els substituts per al cautxú passen per materials naturals com el coco, la dacsa o el suro, tots més cars i que encara generen problemes perquè són més volàtils, és a dir, que suren una mica més, i, per tant, necessiten més manteniment, indica l'assessor tècnic de l’empresa productora de Crevillent Realturf.

Fins que arribe el 2031 es podrà continuar usant el cautxú, però quan entre en vigor la prohibició definitiva, el manteniment d’aquests camps que encara estiguen fets amb cautxú serà un problema perquè no se’n podrà comprar més per a fer el manteniment, explica Juan Carlos González, director d’Innovació en l’Esport de l’Institut de Biomecànica. Arribats a aquest punt, hauran d’acumular més cautxú abans que arribe la prohibició o començar ja a instal·lar camps amb altres materials. 

També et pot interessar

stats