Processen l'exdirectora de la CAM per presumpta administració deslleial

L'Audiència Nacional proposa jutjar la reestructuració d'Hansa, que va deixar en l'entitat bancària un forat de 35,7 milions.

Imatge: Europa Press
Imatge: Europa Press

L'Audiència Nacional ha processat l'exdirectora general de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM), Dolores Amorós, i tres persones més per un presumpte delicte d'administració deslleial, per suposades irregularitats relacionades amb la participada Tenedora de Inversiones y Participaciones SL. En concret, es refereix a l'operació de reestructuració del deute de la promotora immobiliària Hansa Urbana, que la CAM va emprendre basant-se en una falsa valoració de terrenys, i que va generar un forat de més de 35,7 milions d'euros.

Una interlocutòria del jutjat central d'instrucció número 3 assenyala Amorós com a autora, i també al que era director general d'Empreses de la CAM, Daniel Gil, i l'exdirector general de Tenedora de Inversiones y Participaciones SL, Vicente Sánchez. A més, considera l'empresari Rafael Galea, d'Hansa, com a cooperador necessari.

Segons el document judicial, la societat Tenedora de Inversiones y Participaciones SL es va crear l'any 2002 a instància de Daniel Gil perquè la CAM poguera participar en operacions de desenvolupament de terrenys, i estava participada al 100% per la caixa d'estalvis. Operava amb diverses empreses, una de les quals era Hansa Urbana, i finançava les operacions.

Huit anys després, quan la CAM afrontava l'amenaça d'intervenció del Banc d'Espanya, va acordar amb Hansa una doble operació per a, suposadament, obtindre plusvàlues per 40 milions d'euros. Aquesta quantitat va ser rebutjada pels auditors externs després d'analitzar els comptes.

També et pot interessar

stats