Principi d'acord al sector tauleller amb increments salarials del 3,5% i del 2,5% per a 2023 i 2024

La patronal del sector tauleller (Ascer) i els sindicats CCOO i UGT arriben a un preacord de conveni col·lectiu a dos anys

Més de 300 treballadores i treballadors del taulell han reclamat un conveni just en una manifestació a Castelló de la Plana
Una imatge de les protestes dels treballadors del taulell / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de març 2024 - 21:22 Actualitzat: 27 de març 2024 - 22:17

Principi d'acord entre la patronal del sector tauleller Ascer i els sindicats CCOO i UGT. Han acordat un increment salarial de 3,5% (per damunt de l'IPC de l'any passat, del 3,1%) en 2023 i 2,5% per a 2024 i la reducció horària de jornada anual. Un preacord que desbloqueja finalment el conveni col·lectiu que ara està més pròxim.

El secretari general d'UGT Indústria, Daniel Argente, ha explicat a À Punt NTC que la reunió ha sigut "molt complicada" i hi ha hagut diversos recessos. Ha recordat que els sindicats demanaven un conveni a tres anys i la patronal pretenia tancar-lo sols per a un any. Finalment, el principi d'acord serà per a un conveni a dos anys. "Ens hem quedat en el punt mig", ha remarcat el representant sindical.

Argente, aquest dimecres
Argente, aquest dimecres / À Punt NTC

Argente ha dit també que dins del pacte s'inclou una reducció de la jornada de huit hores a l'any. El representant sindical ha valorat el principi d''acord. El pacte també inclou que els empresaris paguen els endarreiments en un termini de dos mesos.

El preacord es traslladarà a les diferents assemblees i si els treballadors donen suport al document, se signarà. Un procediment que serà ràpid, abans del dia 5 d'abril, quan estava convocada una nova jornada de vaga al taulell.

Per la seua banda, Jordi Riera, secretari general de Comissions Obreres de l’hàbitat de les comarques de Castelló i responsable de la comissió negociadora del conveni del taulell, considera que hi ha línies de l'acord que tenen les seues fortaleses i altres que es poden millorar. Riera també ha destacat el compromís de les parts d’anar de bracet en la demanda al ministeri dels coeficients reductors de l'edat de jubilació. “Qüestions que entenem que eren molt necessàries des de fa temps”, postil·la. 

Sí, una vegada traslladen els resultats del preacord a les assemblees d’afiliats tant de CCOO com d’UGT, aquestes l'accepten, el conveni col·lectiu estaria, finalment, més pròxim, ha explicat a À Punt. 

Germán Belbis, responsable de relacions laborals de la patronal Ascer, també ha valorat positivament els resultats de les negociacions perquè creu que “els acords no són fàcils per a ningú, però sempre són bons”. Considera que la valoració final de totes les parts serà, per un costat, que s’ha donat resposta a una necessitat de millorar els salaris donada l’increment de la inflació dels últims anys. I, per una altra banda, que malgrat la situació de crisi de demanda dels seus productes, les empreses han fet grans esforços per seguir en el mercat. Així, gràcies a l’acord assolit aquest dimecres, pensa que es podrà transitar el 2024 amb la tranquil·litat necessària per a intentar guanyar posicions i millorar la salut econòmica del sector.

També et pot interessar

stats