El preu de la vivenda a la costa mediterrània és un 42,8% inferior als màxims de 2007, abans de la crisi

El cost modera la pujada interanual a l'1,5% al juny i recupera un 16,9% des que va tocar fons al febrer de 2015.

L'índex de vivenda acabada de la costa mediterrània s'ha encarit al juny un 1,5% interanual, segons Tinsa
L'índex de vivenda acabada de la costa mediterrània s'ha encarit al juny un 1,5% interanual, segons Tinsa / À Punt Mèdia

L'índex de vivenda acabada (nova i usada) de la costa mediterrània s'ha encarit al juny un 1,5% interanual, segons reflecteix l'estadística de la societat de taxació Tinsa publicada aquest dimarts. Des de principi d'any ha pujat un 4,9%.

El valor mitjà del preu en els habitatges de costa mediterrània s'ha recuperat un 16,9% des de febrer de 2015, quan l'índex general va marcar el seu nivell més baix en la crisi. No obstant això, encara es manté un 42,8% per davall dels valors màxims de 2007 abans de la crisi.

En el conjunt de l'Estat el preu de l'habitatge modera la pujada interanual al 2,5% al juny. El valor mitjà a Espanya augmenta un 14,9% des del seu mínim en la crisi, però és un 34,1% inferior al màxim aconseguit en 2007.

El preu puja més a les illes i les àrees metropolitanes

Les illes Balears i les Canàries són les que mostren un encariment més notori respecte a juny de 2018: un 7,4%. També les àrees metropolitanes, amb un increment del 5,7% interanual, registren una taxa de creixement superior a la mitjana espanyola.

Les capitals i grans ciutats s'han encarit un 1,3% en els últims 12 mesos. Per contra, en les localitats més xicotetes d'interior el preu s'ha mantingut, en registrar una lleugera pujada del 0,4%.

També et pot interessar

stats