El preu de la llum tindrà quatre hores negatives aquest divendres

Entre les 13 i les 17 hores l’import horari se situarà entre els -0,01 i -0,06 euros per megawatt hora (MWh) i hi haurà tres hores més en què serà de zero euros

Una factura de la llum
Una factura de la llum, en una imatge d'arxiu / Eduardo Parra (Europa Press)

El mercat majorista elèctric, el denominat pool, continuarà aquest divendres amb la tendència de preus baixos de les últimes setmanes i registrarà fins a un total de quatre hores amb preus negatius, entre les 13 i les 17 hores.

En concret, entre aquestes hores el preu horari se situarà entre els -0,01 i -0,06 euros per megawatt hora (MWh). A més, hi haurà tres hores més en què el preu serà de zero euros, segons dades de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

El preu mitjà del pool per a aquest divendres serà de 19,94 euros/MWh —el nivell més alt d'abril—, amb un màxim de 78,44 euros/MWh entre les 7 i les 8 hores, mentre que el mínim serà el valor negatiu de -0,06 euros/MWh, el mínim registrat fins ara en el mercat espanyol —entre les 13 i 15 hores.

Amb el d'aquest divendres seran ja nou els dies d'aquest mes en què el pool ha registrat preus negatius en algunes de les seues hores, un fet que fins a l’1 d'abril no s'havia produït mai.

La important presència de generació renovable en aquest inici d'abril, en forma d'eòlica i solar, amb una participació destacada de la hidràulica amb l'aigua embassada de les importants pluges per Setmana Santa, situa la mitjana en els primers onze dies del mes en 5,72 euros/MWh.

També et pot interessar

stats