El preu de la llum de tarifa regulada supera els 300 euros per megawatt hora per primera vegada des de març

El preu mitjà de l’electricitat al llarg del dia se situarà en 155,71 €/MWh

Tot i el descens el preu de la llum aquest dissabte serà un 123,19% superior als 68,93 euros/MWh de l'any passat
Imatge d'arxiu d'un interruptor / À Punt

El preu mitjà de la llum per als clients de tarifa regulada vinculats al mercat majorista pujarà aquest dimarts fins als 303,07 euros per megawatt hora (€/MWh), segons dades provisionals de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

El preu de l’electricitat no superava la cota dels 300 €/MWh des del passat 10 de març, setmana en la qual es va arribar al rècord històric de 544,98 €/MWh, un registre que es va donar en el marc de l'espiral alcista de la cotització del gas deguda a la invasió russa d'Ucraïna a finals de febrer.

Aquest preu per als clients del PVPC és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta en el mercat majorista a la compensació que pagarà la demanda a les centrals de cicle combinat per l'aplicació de l’excepció ibèrica, amb l’objectiu d’establir un màxim del preu del gas per a la generació d'electricitat.

En la subhasta, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista —denominat pool— se situa aquest dimarts en 155,71 €/MWh. Pel que fa al valor màxim, es registrarà entre les 21:00 i les 22:00 hores, amb 201,6 €/MWh.

Així, a aquest preu del pool se suma la compensació de 147,36 €/MWh a les gasistes que ha de ser abonada pels consumidors beneficiaris de la mesura, els usuaris de la tarifa regulada (PVPC) o els que, malgrat estar en el mercat lliure, tenen una tarifa indexada.

També et pot interessar

stats